Baranina

Oferta mięsa z baraniny dla restauracji i delikatesów

W naszej ofercie znajdą Państwo baraninę polską oraz importowaną.

Baraninę dla klientów HoReCa proponujemy w naszej standardowej ofercie w formie mrożonej. Polecamy zwłaszcza trimming doskonały między innymi do dań kuchni greckiej lub bałkańskiej. Oferujemy oczywiście także elementy.

Elementy w formie chłodzonej, w ładnym, zadrukowanym zielonym opakowaniu vacuum, możemy zaproponować do sklepów i sieci sklepów detalicznych.

Jakim mięsem jest baranina

Baranina to mięso starszych owiec, zwykle w wieku od dwóch do pięciu lat. Baranina jako dojrzałe mięso ma dużą zawartość tłuszczu przez co zapewnia pełnię smaku, której młodsza jagnięcina po prostu nie miała szansy rozwinąć. Smak baraniny jest mocny i bogaty, jednak łagodnieje on wraz z gotowaniem.

Jak przygotowywać baraninę

Bogaty smak baraniny sprawdzi się w zestawieniu z równie wyrazistymi przyprawami. Tak więc jest to idealny wybór na obfite jesienno-zimowe dania. Można także podsmażyć baraninę i podać w formie steka. Form podania jest naprawdę bardzo wiele i warto poeksperymentować. Trzeba jednak pamiętać, że jakość baraniny, którą nabywamy jest wyjątkowo istotna. Tania baranina będzie w smaku i konsystencji po prostu twarda i niesmaczna. Dlatego tak istotny jest dobry producent, który gwarantuje jakość mięsa inną niż jakość ze „starego barana, twardą i o bardzo mocnym, wręcz nie dającym się zabić niczym aromacie”.

Nasz dostawca z Irlandii

Nasz producent zajmuje się baraniną wysokiej jakości od ponad 30 lat. Produkuje i sprzedaje pełną gamę produktów z mięsa baraniego, od tradycyjnych tusz i podstawowych elementów po innowacyjne, nowe formaty idealne do sprzedaży detalicznej. Jego filozofia specjalizacji ułatwia dostarczanie przewagi konkurencyjnej poprzez innowacje, ciągły rozwój nowych produktów i kreatywną prezentację tych produktów. Przez cały rok dostarcza baraninę wysokiej jakości, z owiec hodowanych w Irlandii w programie Origin Green, hodowanych w zgodzie z naturą, których dieta w 100% obejmuje trawę z zielonych irlandzkich pastwisk (grass fed). Sposób hodowli, wolny wybieg i wysokie standardy dobrostanu zwierząt przekładają się na wyjątkowy smak oferowanej przez nas baraniny. Z pewnością zostanie on doceniony zarówno przez szefów kuchni jak i klientów delikatesów.

Dostępna: mrożona lub chłodzona

Pakowanie: próżniowe w vacuum

DATE: