Legendarna wołowina Black Angus USA

Dystrybutor z wieloletnim doświadczeniem

Od ponad 20 lat działamy na polskim rynku gastronomicznym oraz na rynku delikatesów jako importer i dystrybutor wołowiny z USA. Od wielu lat jest ona naszym flagowym produktem.  Zaczęliśmy sprowadzać ją do Polski jako pierwsza firma już w 2000 roku. Jakość tego produktu została doceniona na polskim rynku HoReCa bardzo wysoko, co przełożyło się na wyniki sprzedaży i otrzymanie od USMEF (US Meat Export Federation) prestiżowego wyróżnienia przyznawanego rocznie tylko jednej firmie na świecie: „Distributor od the year 2000”. Sprawdź nasz KATALOG PRODUKTÓW BLACK ANGUS USA.

Odkryj naszą linię butikowych produktów wołowych premium

Wybraliśmy jakość! Dlatego w produkcji naszych steków i burgerów Black Angus wykorzystujemy selekcjonowaną, marmurkową, sezonowaną wołowinę ze Stanów Zjednoczonych. Spełnia ona najwyższe światowe standardy jakości, a także charakteryzuje się unikalnymi walorami smakowymi i powtarzalnością. Co równie istotne w procesie produkcji żywca kładziony jest największy nacisk na zasady zrównoważonego, odpowiedzialnego rolnictwa oraz dobrostan zwierząt.

Przygotowaliśmy dedykowaną ofertę dla restauracji. Szefowie kuchni znajdą u nas najszerszy wachlarz steków, elementów i burgerów z marmurkowej, sezonowanej wołowiny Black Angus. Oprócz standardowych steków takich jak steki z antrykotu, rostbefu, t-bone czy porterhouse oferujemy także szeroki wachlarz steków alternatywnych takich jak flat iron, flank steak, teres major, hanging tenrer czy tri-tip. Do tego pełna gama elementów takich jak szlachetna polędwica, ale również klasyczne elementy BBQ takie jak oryginalny amerykański brisket wołowy, żebra oraz picanha.

Przygotowaliśmy także dedykowaną ofertę dla sklepów i delikatesów. Chłodzone elementy wysezonowanej wołowiny Black Angus USA porcjujemy i konfekcjonujemy w naszym zakładzie. Pakujemy je próżniowo na tackach typu skin pack tak, aby jak najdłużej zachowały świeżość i najwyższą jakość.

Przygotowaliśmy także linię steków i burgerów mrożonych. Są one pakowane w eleganckie pudełka, które idealnie podkreślają charakter produktu premium dając dodatkowo długo termin przydatności.

JAKOŚĆ AMERYKAŃSKIEJ WOŁOWINY POWSTAJE NA POLU
  • Dedykowana specjalnie na rynek Unii Europejskiej produkcja amerykańskiej wołowiny Black Angus ma spełniać najwyższe standardy jakościowe. Producenci żywca wyselekcjonowani do przygotowania bydła na eksport do UE zobligowani są do spełnienia rygorystycznych warunków hodowli.
  • Musi ona uwzględniać przede wszystkim najwyższe standardy dobrostanu zwierząt. Bydło chowane jest tradycyjnie w zgodzie z naturą na obszernych preriach zielonych stanów USA ze stałym dostępem do świeżej trawy, wody i z daleka od zanieczyszczeń przemysłowych.
POD OKIEM TROSKLIWYCH RANCHERÓW
  • Ta historia zaczyna się w rodzinnych, tradycyjnych gospodarstwach, w których doświadczeni farmerzy z wielką precyzją i oddaniem chowają swoje bydło, dbając o całe stado i jednocześnie każdą sztukę z osobna.
  • System hodowli prowadzony od pokoleń, poprzez krzyżowanie najlepszego bydła rasy Black Angus, doprowadził do wyselekcjonowania wyjątkowej genetyki. Bydło o bardzo dobrej genetyce jest zdrowe i prawidłowo się rozwija bez użycia antybiotyków czy hormonów wzrostu, a ponadto daje mięso naturalne i pełne smaku.
  • Farmerzy uczestniczący w programie produkcji żywca na rynek EU po 24 miesiącach przekazują młode osobniki do dalszego opasu do feedlotów na tzw. finisz. Jest to intensywny opas wysokoenergetycznym ziarnem przez 100 kolejnych dni, podczas których mięso uzyska legendarną i charakterystyczną dla wołowiny USA marmurkowość, kruchość i soczystość.
STARANNOŚĆ NA KAŻDYM ETAPIE ŁAŃCUCHA PRODUKCJI
  • Dla utrzymania doskonałej jakości wołowiny USA uzyskanej w procesie hodowli konieczne jest przestrzeganie rygorystycznych zasad na kolejnych etapach łańcucha produkcji. Dlatego zarówno, jeśli chodzi o transport jak i zakład uboju i rozbioru obowiązują precyzyjne protokoły procesu produkcji gwarantujące jakość i powtarzalność wołowiny „od pola do talerza”.
  • Tylko kilka zakładów mięsnych w Stanach Zjednoczonych zostało wyselekcjonowanych do produkcji na rynek Unii Europejskiej. Muszą one spełniać wymogi jakościowe oraz bezpieczeństwa żywności USA, a dodatkowo standardy i obostrzenia narzucone przez Unię Europejską. Każdy element wychodzący do sprzedaży charakteryzuje się pełną identyfikowalnością pochodzenia.
  • Do UE eksportowana jest wyłącznie wołowina z USA w najwyższych klasach jakości według klasyfikacji amerykańskiego systemu nadzorowanego przez Departament Rolnictwa USA: USDA CHOICE oraz USDA PRIME. Oznacza to, że na rynek UE trafia powtarzalny pod każdym względem produkt najwyższej jakości. Dlatego spotykamy go w najlepszych restauracjach i delikatesach „starego kontynentu”.