Wieprzowina

Legendarna wieprzowina Iberico

W naszej ofercie znajdziecie Państwo legendarną, hiszpańską wieprzowinę Iberico najwyższej jakości. Jest ona porównywana do wołowiny KOBE jako najwyższa półka w segmencie produktów wieprzowych.

Hodowla która prowadzi do wybitnej marmurkowości mięsa

Wieprzowina ze świni rasy Iberico to mięso nadzwyczajnie smakowite i soczyste. Jest to zasługą fantastycznej marmurkowości mięsa, a ta z kolei wynika ze sposobu hodowli i odżywiania. Zwierzęta rasy Iberico hodowane są na wolnym wybiegu, odżywiają się trawą, świeżymi ziołami i żołędziami. Te smaki przenikają do mięsa i następnie dają niesamowite wrażenia kulinarne konsumentowi.

Dla klientów szukających najwyższej jakości

Jest to wyjątkowa propozycja na sezon grillowy i BBQ w każdej restauracji i delikatesach, w których klienci szukają najwyższej jakości i najlepszych smaków.

Zróżnicowanie rasy Iberico

Różnica między mięsem wieprzowym Ibreico, a standardowym jest widoczna już na pierwszy rzut oka. Jak to możliwe? Otóż surowe mięso ze świń rasy Iberico czerwonym kolorem przypomina bardziej wołowinę niż wieprzowinę. Dzieje się tak przez genetykę tej rasy, która umożliwia przeniknie o wiele większej ilości dobrych tłuszczów do mięśni. Poniżej znajduje się szczegółowa klasyfikacja odmian w zależności od koloru, umaszczenia, oraz od zagęszczenia owłosienia danego zwierzęcia. Do tej pory sklasyfikowano siedem odmian:

  • Black Varieties
  • The Black Lampiño
  • The Black Entrepelado
  • Rubia Andaluza, znana także pod nazwą “Campiñesa”
  • Retinta lub Colorada
  • Machado of Jabugo
  • Torbiscal

Nasza oferta wieprzowiny Iberico

Współpracujemy blisko z jednym z najbardziej renomowanych producentów wieprzowiny Iberico w Hiszpanii. W stałej ofercie mamy 4 elementy głównie przeznaczone do grillowania i smażenia takie jak pluma i secreto oraz na żebra idealne na bbq i policzki wieprzowe do duszenia. Marmurkowość, kruchość i smak tego mięsa jest niezaprzeczalnie czymś zupełnie wyjątkowym.

Nasz dostawca

Nasz dostawca prowadzi rodzinną firmę produkującą iberico już od 3 pokoleń. Produkuje zarówno surowe mięso chłodzone i mrożone jak również szynki, kiełbasy i inne tradycyjne hiszpańskie przetwory mięsne najwyższej jakości.

Producent łączy mistrzowskie techniki rzeźnictwa i wyrobu rzemieślniczych produktów mięsnych z najbardziej zaawansowaną i nowoczesną technologią. Wszystkie produkty pochodzą z ich własnych gospodarstw dzięki czemu pod pełną kontrolą znajduje się cały łańcuch produkcji: od hodowli zwierząt po ubój, rozbiór i dystrybucję. Wszystkie te etapy utrzymywane z najwyższą starannością, zawsze podlegają surowej kontroli jakości.

Hodowla w Dehesas

A żeby smak był tak wyjątkowy, świnie wypasane są na wolnych przestrzeniach, gdzie 365 dni w roku mają dostęp do naturalnego pożywienia, oraz swobodnego pasienia się na łąkach i lasach.

Nasz dostawca posiada dwa gospodarstwa zwane „Dehesas”. Wszystkie zwierzęta dorastają w położonych w południowo-zachodniej części Estremadury, gdzie pasą się na wolności wśród dębów, które zapewniają wielkie żołędzie. „Dehesas” mają idealny klimat i są najlepszymi naturalnymi obszarami do hodowli świń iberyjskich.

To również w tych gospodarstwach w otoczeniu śródziemnomorskich lasów firma produkuje własną, naturalną paszę. Jest ona idealna dla zwierząt gospodarskich. Jest naturalna, uzyskiwana ze ścisłej selekcji zbóż, wytwarzana na miejscu w wytwarzana we własnym młynie.

Rodzaje wieprzowiny Iberico w zależności od diety i sposobu hodowli

Dieta jest tym, co określa różne cechy jakości szynki i mięsa. Istnieją różne klasyfikacje świń w zależności od rodzaju spożywanej żywności:

– Iberian Acorn-Fed Pig (Bellota): życie spędza się na wolności żywiąc się trawą, korzeniami itp., aż osiągnie 90 kg., następnie przenoszona jest do „Dehesa”, gdzie jej podstawowym pokarmem są żołędzie z dębów, aż do osiągnięcia wagi 160 kg.

– Iberyjska Świnia z Wolnego Wybiegu (Cebo de Campo): życie spędza się na wolności na polu, żywiąc się trawą, korzeniami itp., a także naturalną paszą.

– Trzoda iberyjska karmiona paszą naturalną (Cebo): Karmione są paszami naturalnymi (pszenica, jęczmień, kukurydza i owies).

Oferta dla klientów detalicznych

Klientów indywidualnych zainteresowanych tym produktem zapraszamy do naszego sklepu internetowego gdzie znajduje się wybór elementów z wieprzowiny iberico.

Dostępna: mrożona

Pakowanie: próżniowe w vacuum

DATE: