Dziczyzna

Szeroka oferta dziczyzny z Polski oraz importowanej

W naszej ofercie znajdą Państwo mrożoną dziczyznę z Anglii, Francji, Turcji oraz Argentyny. Przede wszystkim oferujemy jednak naszą polską, szlachetną dziczyznę najwyższej jakości. W skład oferty wchodzą elementy, mięso na gulasz czy burgery. Polecamy mięso z jelenia, dzika oraz sarny z polskich lasów, a także kruchego zająca tuszkę lub skoki.

Smaki lasu

Dieta, oraz warunki w jakich dorastają zwierzęta ma ogromny wpływ na późniejszą jakość i smak mięsa. A jak wiadomo, dzikie zwierzęta żywią się tym co najlepsze z natury. Ich ulubionymi przysmakami, których aromat przenika do mięsa są między innymi zioła, owoce leśne, grzyby, korzenie, czy brukiew. Amatorzy dziczyzny doceniają ją właśnie za aromat, pełnię smaku i zwięzłą strukturę mięsa.

Tradycyjna kuchnia polska czy kuchnia fusion?

Żaden inny gatunek mięsa nie ma tak burzliwej i długiej historii w dziejach człowieka. Mięso z dzika, jelenia, sarny, czy bażanta było podstawą diety polskiej elity szlacheckiej, tworząc przy okazji istotny element kultury i tradycji kulinarnej.

Jednak to wyjątkowe mięso idealnie sprawdzi się także w kuchni nowoczesnej. Bogactwo smaków, których w żaden sposób nie da się podrobić można wykorzystać na niezliczoną ilość sposobów, którą ogranicza wyłącznie wyobraźnia szefa kuchni.

Elitarny produkt

Dziczyzna to mięso wyjątkowe, elitarne. Zwierzęta żyją dziko i aby trafiły na nasze stoły muszą zostać upolowane przez wprawnego myśliwego. Sprawia to, że z tym produktem wiąże się pewien mistycyzm. Jest to prawdziwy skarb lasu, który trafia na talerze koneserów wyjątkowych smaków.

Walory zdrowotne

Dziczyzna jest w zasadzie mięsem ekologicznym. Jest wyjątkowo chuda i bogata w białko. Polecana jest osobom, które chcą ograniczyć spożycie tłuszczu. Zawiera także szeroki wachlarz składników odżywczych zdrowotnych, wynikającej z bogatej i zróżnicowanej diety dzikich zwierząt.

Dostępna: mrożona

Pakowanie: próżniowe w vacuum, tacki plus vacuum, pudełka dla sieci detalicznych

DATE: