30 lecie firmy Tender Meat pod flagą amerykańskiej wołowiny

Kiedy zaczynaliśmy 30 lat temu działalność firmy postawiliśmy sobie kilka założeń. Głównym założeniem było budowanie długofalowych relacji z naszymi odbiorcami w oparciu o zaufanie do jakości naszych produktów oraz usług.

Zaczynaliśmy jako importer wołowiny premium. Jako pierwsi zaczęliśmy sprowadzać do Polski amerykańską wołowinę w 2001. To były czasy kiedy w Polsce jeszcze nikt nie słyszał o wołowinie wysokiej jakości.

Bardzo dużo uczyliśmy się od Amerykanów. Organizowaliśmy wyjazdy do Stanów dla obecnych mistrzów kuchni. Razem przeszliśmy bardzo długą drogę, z której jesteśmy bardzo dumni.

Na bazie doświadczeń zebranych na całym świecie postanowiliśmy wesprzeć proces budowania rynku wołowiny wysokiej jakości w Polsce. Byliśmy inicjatorami i współrealizatorami budowy pierwszego krajowego systemu jakości  żywności Quality Meat Program (systemu zapewniania jakości w produkcji wołowiny). Poprzez wieloletnią pracę z rolnikami, zakładami, instytucjami naukowymi udało się wdrożyć w Polsce zmianę w produkcji wołowiny z ilościowej na jakościową.

Te długie lata doświadczeń, pracy z najlepszymi i widoczne efekty naszych działań sprawiają, że nadal chcemy się rozwijać, mamy motywację żeby dalej kreować potrzebę używania produktów mięsnych najwyższej jakości w gastronomii. Polski konsument zasługuje na produkt zdrowy i smaczny. Mamy to szczęście, że najlepsi Szefowie Kuchni, z którymi pracujemy rozumieją to bardzo dobrze.

Chciałabym serdecznie podziękować wszystkim znakomitym gościom, którzy pomimo tak wielu obowiązków zechcieli spędzić z nami ten wieczór. 30 lat historii polskiej gastronomii, jesteście najlepszymi fachowcami, stworzyliście standardy od zera do poziomu światowego. Praca z Wami to zaszczyt – Alicja Wierzbicka, Prezes Zarządu