O firmie
Jesteśmy polską rodzinną firmą handlową i produkcyjną. Tendermeat to dostawca mięsa premium dla restauracji i delikatesów działający na rynku już od ponad 30 lat. Produkty dostarczane przez nas do odbiorców rynku HoReCa oraz rynku detalicznego to produkty niszowe klasy premium. Wyspecjalizowaliśmy się w mięsie wołowym, dlatego w naszej ofercie znaleźć można najwyższej jakości wołowinę z całego świata. Oferujemy ekskluzywną wołowinę Wagyu z Japonii i Australii, wołowinę Black Angus z USA oraz Ameryki Południowej, posiadamy także szeroki wachlarz produktów z selekcjonowanej, rodzimej wołowiny najwyższej jakości, jak również delikatną wołowinę z certyfikatem rolnictwa ekologicznego i wiele innych. Na specjalne życzenie klienta sprowadzamy najlepsze mięso wołowe z całej Europy np. centry do sezonowania na sucho ze szlachetnej, hiszpańskiej rasy krów Rubbia Gellega. Wystarczy, że zadasz pytanie swojemu opiekunowi handlowemu, a on dopilnuje żebyś dostał dokładnie taki produkt jakiego szukasz.
Oprócz wołowiny naszym kolejnym flagowym produktem jest jagnięcina. W przypadku tego mięsa w kategorii produktów chłodzonych, króluje w naszej ofercie delikatna jagnięcina grass fed w Wielkiej Brytaniii oraz Irlandii. Posiadamy także bogatą ofertę jagnięciny i baraniny mrożonej z Nowej Zelandii, Grecji czy Francji. Zarówno elementy, jak steki, burgery, kofty czy szaszłyki. Zarówno w opakowaniach hurtowych jak i detalicznych.
Chociaż naszą specjalizacją jest wołowina i jagnięcina możemy pochwalić się także wyjątkowymi propozycjami jeśli chodzi o dziczyznę, drób premium, wieprzowinę premium czy mięsa egzotyczne. Staramy się uchodzić na rynku za ekspertów w segmencie mięs najwyższej jakości, dlatego proponujemy naszym Klientom wsparcie merytoryczne w postaci szkoleń, warsztatów i materiałów informacyjnych o produktach i ich pochodzeniu. Pomimo wielu lat doświadczenia codziennie uczymy się czegoś nowego. Co roku odwiedzamy międzynarodowe targi żywnościowe w Europie i na Świecie w poszukiwaniu nowych dostawców oraz inspiracji produktowych zgodnych z najnowszymi trendami na rynku mięsa.
Dystrybutor polskiej, selekcjonowanej wołowiny premium
Pomimo bogatego portfolio wołowiny importowanej polska wołowina jest zawsze najbliżej naszym sercom. Jako producent polskiej wołowiny premium pod marką TENDER BEEF wiemy, że największe znaczenie dla jakości mięsa ma żywiec. Dlatego pracujemy bezpośrednio ze sprawdzonymi rolnikami, u których kontraktujemy bydło mięsne najwyższej jakości. Kontrolując 100% procesu produkcji zgodnie z wytycznymi takich systemów jakości jak QMP (Quality Meat Program) gwarantujemy powtarzalność, kruchość i wyjątkowy smak mięsa wołowego. Przez ostatnie kilka lat wytężonej pracy wraz z najlepszymi polskimi farmerami wypracowaliśmy model produkcji, którego owocem jest krucha, delikatna, powtarzalna, wybitnie marmurkowa i wyjątkowo smaczna wołowina.
Kanały sprzedaży
Naszą ofertę kierujemy do wszystkich zainteresowanych mięsem wysokiej jakości. Dostosowujemy opakowania pojedyncze i zbiorcze oraz całą logistykę odpowiednio do charakterystyki klienta. Zaopatrujemy rynek foodservice od indywidualnych restauracji, przez firmy cateringowe po duże sieci hoteli. Analogicznie jeśli chodzi o klientów detalicznych dostarczamy do małych delikatesów, sklepów internetowych, po największe sieci detaliczne w Polsce. Nasze doświadczenie, park maszynowy, profesjonalny zespół doświadczonych rzeźników i handlowców sprawia, że możemy dopasować się do wymagań każdego klienta niemal indywidualnie.
Kierunki importu
W naszym portfolio znajdują się dosłownie produkty z całego świata. Bazę zaufanych dostawców i najlepszych marek mięsnych budowaliśmy przez lata. Relacje wypracowane z producentami zaowocowały najszerszą i najbardziej unikalną ofertą mięs premium w Polsce. Wśród naszych kierunków importu znajdują się między innymi:
- Kraje Europy: Anglia, Szkocja, Irlandia, Hiszpania, Francja, Grecja
- Ameryki Północnej: USA, Kanada
- Ameryki Południowej: Argentyna, Brazylia, Urugwaj
- Afryka: RPA, Zimbabwe, Namibia
- Oraz odległe: Australia, Nowa Zelandia, Japonia
Naszą siłą jest doświadczenie
Zawsze najważniejsze dla nas było budowanie trwałych relacji z Klientami. Wieloletnia współpraca oparta na zaufaniu to efekt gwarantowanej przez nas jakości oraz indywidualnego podejścia. Mamy zaszczyt pracować z najlepszymi szefami kuchni i restauracjami w całej Polsce. Są to relacje w większości osobiste, które bardzo sobie cenimy. W zamian za zaufanie odpłacamy pełnym zaangażowaniem w każde zlecenie. Zawsze można na nas liczyć. Nasi Klienci doceniają nas szczególnie za:
- Jakość produktów
- Poziom obsługi Klienta
- Elastyczność
- Szeroką ofertę unikalnych produktów