Szkolenie dla szefów kuchni w Hali Koszyki z wołowiny premium
Dużo praktycznej wiedzy oraz bardzo wysoki poziom merytoryczny
Na początku czerwca mieliśmy przyjemność przeprowadzić wraz z USMEF szkolenie dla warszawskich szefów kuchni w studiu kulinarnym w Hali Koszyki. Tematem szkolenia była amerykańska wołowina premium - prezentacja elementów dla hoteli i restauracji. Nie tylko klasyczne elementy takie jak rostbef, antrykot czy polędwica. Prezentowane były także takie produkty jak top blade, flank steak, hanger steak i wiele innych. Szkolenie poprowadził John Codieoux, globalny ambasador USMEF i grillmaster światowej sławy, który otwierał i prowadził najlepsze steakhousy w Londynie, Singapurze i Tajlandii. John jako wirtuoz wołowiny nie chciał kurczowo trzymać się scenariusza szkolenia. Na szczęście drugi prowadzący, nasz Polski Ambasador Amerykańskiej Wołowiny Andrzej Bryk jak zwykle kontrolował sytuację, znakomicie doradzając i tłumacząc zalety amerykańskiego mięsa i sposoby jego przygotowania. Całe szkolenie przebiegało w atmosferze otwartej dyskusji, wymiany doświadczeń i wspólnego grillowania w myśl zasady hands on products.

Szeroki asortyment wołowiny Black Angus USA w naszej ofercie
Mamy nadzieję, że wspólne gotowanie, rozmowy, wymiana doświadczeń pozwoliła uczestnikom odkryć wiele nowych faktów dotyczących tego znakomitego mięsa. Amerykańska wołowina to jeden z flagowych produktów w naszym asortymencie. Więcej informacji znajduje się na stronie wołowina Black Angus
Dostarczamy do hoteli oraz restauracji głównie amerykańską wołowinę z tej rasy. Na stronie znajduje się także więcej szczegółowych informacji o procesie produkcji amerykańskiego mięsa czy klasyfikacji jakości.
Dziękujemy znakomitym warszawskim Szefom Kuchni za tak liczne przybycie, a prowadzącym za wspaniałe show!
Wszelkie materiały ze szkolenia takie jak manuale rozbioru czy bardzo szczegółowa broszura obróbki termicznej poszczególnych elementów w języku polskim dostępne są w wersji elektronicznej. Zainteresowanych prosimy o kontakt na biuro@tendermeat.pl wyślemy materiały drogą mailową. Dostępna jest także prezentacja Johna w języku angielskim.