Konkurs z brytyjska jagnięciną Roberta Sowy podczas targów Eurosgastro
Jako bezpośredni importer świeżej brytyjskiej jagnięciny mieliśmy przyjemność wziąć udział w prawdziwym święcie polskiej gastronomii podczas targów Eurogastro. Prezentowaliśmy podczas targów szeroką ofertę naszych produktów skierowanych zarówno dla sklepów jak i rynku HoReCa. Jagnięcina brytyjska była głównym produktem w konkursie Roberta Sowy. Była ona oceniana przez gwiazdorskie jury mistrzów polskiej kuchni jak również gwiazdy polskiego show biznesu. Spotkaliśmy wielu przyjaciół z branży, z którymi z sukcesami współpracujemy już od wielu lat. Mamy nadzieję, że brytyjska świeża jagnięcina będzie coraz częściej gościła na stołach w najlepszych restauracjach. Zainteresowanie było na prawdę duże bo produkt jest rewelacyjny. Pochodzenie ma znaczenie!
Natomiast w terminie 10-12 kwietnia podczas targów World Food Warsaw wraz z British Polish Chamber of Commerce udało się zorganizować ekspozycję dostępnych w naszej ofercie produktów, a także degustację jagnięciny brytyjskiej. Degustację poprowadził wielki entuzjasta tego mięsa, rodowity brytyjczyk Kavin Aiston. Zainteresowanie zarówno ze strony delikatesów jak również szefów kuchni budzi nadzieję, że jagnięcina będzie coraz popularniejsza w Polsce.