Szkolenie dla szefów kuchni z rozbioru wołowiny premium w Gdyni

Za nami niesamowity cykl spotkań edukacyjnych branży gastronomiczno-handlowej poprowadzony przez Ekspertów z US Meat Export Federation. Podczas szkoleń głównym tematem była prezentacja nowatorskiej obróbki technicznej elementów wołowych. Eksperci z USMEF prosto ze Stanów Zjednoczonych uczyli zupełnie nowych sposobów przyrządzania wspaniałej jakości steków, przygotowywanych z elementów przeznaczonych wydawałoby się do innych zastosowań kulinarnych. W programie były warsztaty poprowadzone przez Panią Cheyenne McEndaffer, która jest Managerem w Department of Technical Services USMEF oraz wykwalifikowanym ekspertem w zakresie rozbioru mięsa wołowego i producentką żywca wołowego. Uzupełnieniem części warsztatowej były prelekcje Pana Yuriego Barutkina – USMEF Representative, Marketing USMEF Europe, Russia, CIS. Pan Barutkin jest ekspertem w zakresie produkcji mięsa wołowego w Stanach Zjednoczonych oraz dostępności amerykańskiej wołowiny bez hormonów na rynku Unii Europejskiej. 

Szkolenie dla szefów kuchni z rozbioru wołowiny premium w Gdyni

Pani Alicja Wierzbicka reprezentowała naszą firmę jako organizatora szkoleń oraz wieloletniego, sprawdzonego dystrybutora amerykańskiej wołowiny na polskim rynku. Gościem specjalnym wydarzenia podczas Gdyńskich warsztatów był Pan Grzegorz Kazubski, były Manager Centrum Szkoleniowego HoReCa Macro Cash and Carry Polska i między innymi Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Podczas krakowskich warsztatów w spotkaniu uczestniczył Piotr Pabisiak, szef kuchni krakowskiego hotelu Hilton Garden Inn. Natomiast w Warszawie pieczę nad przygotowywaniem degustacyjnych porcji z pokazywanych elementów sprawował Pan Dariusz Zahorański, Executive Chef, Regional Trainer M&E for new standarts na Europę Wschodnią. W swojej karierze za granicą i w Polsce zajmował się m.in. cateringiem dla dyplomacji, polskiego MSZ-u i Parlamentu Austriackiego, a także Ambasady USA w Warszawie.

Uczestnicy szkolenia  mieli okazję rozsmakować się we wspaniałej jakości wołowiny prosto z USA. Przekonali się jak wysoką jakością charakteryzowało się prezentowane mięso. Szefowie Kuchni nie kryli swojego zdumienia nad smakowitością i kruchością degustowanych elementów. Dzięki wspaniałej degustacji zaproszeni goście mogli poznać źródło smaku oraz jakości mięsa wołowego pochodzącego ze Stanów Zjednoczonych. Wszystkie elementy pochodziły z certyfikowanego bydła rasy Black Angus. Niezwykle ciekawym  doświadczeniem była możliwość przyglądania się w czasie rzeczywistym, w jak nietypowy sposób można wyciąć porcje stekowe z alternatywnych elementów wołowych. Dzięki takiemu rozwiązaniu obróbki technicznej, w prosty sposób można dokonać optymalizacji kosztowej karty menu, co również było jednym z poruszanych tematów spotkania. Dużym zainteresowaniem cieszyły się zagadnienia dotyczące procesu produkcji oraz selekcji mięsa najwyższej jakości. Wyświetlany był również film z ukazujący cały łańcuch produkcji amerykańskiej wołowiny, dzięki któremu uczestnicy mogli zobaczyć cały proces.

Komentarze
Zarządzaj plikami cookie

Szanujemy Twoją prywatność. Możesz zmienić ustawienia cookies lub zaakceptować je wszystkie. W dowolnym momencie możesz dokonać zmiany swoich ustawień.

Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług.

Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.

Więcej

Tego typu pliki cookies umożliwiają stronie internetowej zapamiętanie wprowadzonych przez Ciebie ustawień oraz personalizację określonych funkcjonalności czy prezentowanych treści.

Dzięki tym plikom cookies możemy zapewnić Ci większy komfort korzystania z funkcjonalności naszej strony poprzez dopasowanie jej do Twoich indywidualnych preferencji. Wyrażenie zgody na funkcjonalne i personalizacyjne pliki cookies gwarantuje dostępność większej ilości funkcji na stronie.

Więcej

Analityczne pliki cookies pomagają nam rozwijać się i dostosowywać do Twoich potrzeb.

Cookies analityczne pozwalają na uzyskanie informacji w zakresie wykorzystywania witryny internetowej, miejsca oraz częstotliwości, z jaką odwiedzane są nasze serwisy www. Dane pozwalają nam na ocenę naszych serwisów internetowych pod względem ich popularności wśród użytkowników. Zgromadzone informacje są przetwarzane w formie zanonimizowanej. Wyrażenie zgody na analityczne pliki cookies gwarantuje dostępność wszystkich funkcjonalności.

Więcej

Dzięki reklamowym plikom cookies prezentujemy Ci najciekawsze informacje i aktualności na stronach naszych partnerów.

Promocyjne pliki cookies służą do prezentowania Ci naszych komunikatów na podstawie analizy Twoich upodobań oraz Twoich zwyczajów dotyczących przeglądanej witryny internetowej. Treści promocyjne mogą pojawić się na stronach podmiotów trzecich lub firm będących naszymi partnerami oraz innych dostawców usług. Firmy te działają w charakterze pośredników prezentujących nasze treści w postaci wiadomości, ofert, komunikatów mediów społecznościowych.

Więcej
Przeglądasz tę stronę w trybie offline.
Przeglądasz tę stronę w trybie online.
Ustawienia regionalne
Lokalizacja
Język
Waluta