Szkolenie dla szefów kuchni rozbiór tuszy jagnięcej w N31
Jako dystrybutor świeżej jagnięciny z UK szkolimy przedstawicieli rynku detalicznego z rozbioru tuszy jagnięcej
2 października 2017 odbyło się wyjątkowe szkolenie w prestiżowej restauracji Roberta Sowy N31 RESTAURANT&BAR w Warszawie. Na specjalny pokaz rozbioru tuszy jagnięcej oraz degustację zostali zaproszeni przedstawiciele handlu mięsem świeżym z sieci detalicznych. Spotkanie poprowadziły takie znakomitości jak: ekspert z Brytyjskiego Stowarzyszenia Producentów Wołowiny i Jagnięciny z Wielkiej Brytanii (AHDB) – Marek Schejbal, Masterbucher Randal Parker – Ian Winston, Prezes firmy Tender Meat sp. z o.o. – Alicja Wierzbicka, wybitny Szef Kuchni restauracji N31 – Robert Wojnarowski. O tym, że brytyjska jagnięcina ma wyjątkowe walory smakowe i kulinarne wiedzą konsumenci na całym świecie. W Polsce jest to jednak produkt, który dopiero pojawił się w sprzedaży. Dlatego podczas szkolenia chcieliśmy zaprezentować walory tego znakomitego mięsa z punktu widzenia potrzeb handlu detalicznego. Przede wszystkim zaprezentować technikę podziału tuszy jagnięcej.
Pokaz i degustacja
Jeden z 20 certyfikowanych masterbutcherów w Wielkiej Brytanii, Ian Winston pokazał jak przygotowywać elementy handlowe odpowiednie dla detalu. Znakomity Szef Kuchni i pasjonat brytyjskiej jagnięciny – Rober Wojnarowski omawiał natomiast zastosowanie kulinarne kolejnych prezentowanych elementów. Zaprosił także na wyjątkową degustację brytyjskiej jagnięciny przygotowanej według swojego autorskiego menu. Wszystkie prezentowane podczas pokazu produkty znajdują się w naszej ofercie. Dla detalu przygotowaliśmy wyjątkową ofertę kotlecików jagnięcych, gulaszu jagnięcego czy szaszłyków. Wszystkie produkty znajdują się na naszej stronie w dziale jagnięcina.
Pan Marek Schejbal omówił możliwości wsparcia promocyjnego dostępne dla Partnerów AHDB w Polsce co również może pomóc polskim konsumentom w lepszym poznaniu znakomitego mięsa jagnięcego z Wielkiej Brytanii.