Warsztaty z wołowiny premium z Tomkiem Jakubiakiem
Warsztat kulinarny on-line Tomka Jakubiaka
16 czerwca Departament Rolny Ambasady USA zaprosił nas do udziału w fantastycznym warsztacie kulinarnym on-line. Prowadzącym warsztat był Tomek Jakubiak, a główną rolę jeśli chodzi o bohaterów szkolenia stanowiły wołowina, ryby oraz wina z USA. Oczywiście dla nas najważniejsza część dotyczyła wołowiny, której jesteśmy największym dystrybutorem już od wielu lat. Warszatat cieszył się bardzo dużym zainteresowaniem. Tomek Jakubiak to wybitny znawca najlepszej wołowiny i mistrz przygotowania steków na grillu. Cieszymy się, że mieliśmy zaszczyt wziąć udział w tym projekcie jako sprawdzony i uznany dostawca mięsa do restauracji i delikatesów w całej Polsce. Klienci indywidualni mogą zamawiać naszą pyszną wołowinę także w naszym sklepie internetowym www.bbq.pl ponieważ warsztat był skierowany zarówno do szefów kuchni jak również do osób, które pasjonują się gotowaniem.
Obejrzyj warsztat
Prowadzący świetny kucharz Tomek Jakubiak we właściwy dla siebie dowcipny i błyskotliwy sposób omawiał techniki kulinarne przygotowania wołowiny i ryb na grillu, a towarzyszący my sommelier Piotr Piertas doradzał jakie wina najlepiej będą łączyły się ze smakami w przygotowywanych daniach. Podczas warsztatu przygotowywany był stek amerykański Black Angus. Amerykańska wołowina z tej właśnie rasy to jeden z flagowych produktów w naszej ofercie.
Tych którzy nie byli obecni zapraszamy do oglądania filmu